Functional training

De nadruk ligt op bewegingen, zo natuurlijk mogelijk en gebaseerd op het dagelijkse leven: vooroverbuigen, heffen, duwen, trappen lopen. De oefeningen zijn eenvoudig, maar "zeer" doeltreffend, ondermeer doordat het telkens gaat om een aaneenschakeling van spieren die geactiveerd worden.  We werken steeds met een 12 weken plan in blokken van 4 weken.

How do we jump?

Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan? We overlopen het even:

Prepare yourself (week 1 tem 4)
Leer jezelf opnieuw kennen

In deze fase leg je de basis voor alles wat nog moet komen. Je leert je lichaam opnieuw kennen. Je leert nieuwe bewegingen en voelt spieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Om je bewegingen te verbeteren en de kans op blessures te verminderen werk je aan stabiliteit, mobiliteit en lichaamshouding.

Blijven doorzetten (week 5 tem 8)
En wij helpen je erbij

Je lichaam kent de basis. Tijd om een tandje bij te steken en zo je lichaam aan te sporen te veranderen. Je duwt je lichaam weer dat tikkeltje over de grens om uiteindelijk je doel te bereiken. Je werkt aan kracht, explosiviteit en uithoudingsvermogen. Alle oefeningen die je tot nu toe hebt geleerd vormen elke week een grotere uitdaging. Je voegt meer weerstand toe en je traint harder, langer en sneller.

Voel en zie de voordelen (Week 9 tem 12)
En geniet ervan!

Je hebt hard gewerkt om je doelen te bereiken. In deze fase ontdek je waartoe je in staat bent. Door interval- en circuit training en de combinatie zul je snel merken dat je een andere workout krijgt : pittiger en heviger. Je lichaam kan een pak meer aan dan 2 maanden geleden. Je zou een verandering moeten zien en voelen :  fitter, sterker en strakker. In deze fase kan er ook sportspecifiek getraind worden. Op naar je volgende doel!!
Contacteer ons