Blog

EINDELIJK JE LAATSTE KILO'S KWIJT GERAKEN MET CUERPO

EINDELIJK JE LAATSTE KILO'S KWIJT GERAKEN MET CUERPO

Kennen jullie ook dat verdomde gevoel dat jullie wel afvallen maar niet op jullie streefgewicht kunnen blijven?  Ik ben er zeker van dat iedereen van jullie dit al meegemaakt heeft.  Het probleem zit dus niet in het feit of we al dan niet een paar kilo's kunnen afvallen (iedereen die een beetje motivatie en wilskracht heeft, kan afvallen door tijdelijk gezond te eten).  Het probleem situeert zich in het feit dat we zeer vaak hervallen in ons oude, slechte eetpatroon van vroeger.  Dit fenomeen is gekend onder het 'jojo-effect'.


Dus blijft de vraag : 'Hoe kan ik nu vet verbranden totdat je 100% van je ideale gewicht hebt bereikt.  Eindelijk je doel bereikt : geen frustraties meer, tevreden, fierheid, goed in je vel voelen?


Om die laatste overtollige kilo's eraf te krijgen, moet je inderdaad meer moeite doen dan de eerste kilo's.  Laat het mij uitleggen aan de hand van een wiskundig voorbeeld.  Als we een schaal van 1 tot 100 nemen waarbij 1 staat voor het minst optimale voedingspatroon voor jou en waarbij 100 dus staat voor het meest optimale voedingspatroon.  Stel je zit met je normale eetpatroon op 50%-60% van je ideale patroon.  Door gezonder te gaan eten gaat die grens richting 70%-80% van je beste voedingspatroon zitten.  En inderdaad : om die laatste kilo's te verliezen moet je naar die 90%-100% geraken.  En dat is best heftig.


We draaien onze knop van 'ik geef op' om naar de knop van 'hoe kan ik mijn voedingsschema aanpassen om die laatste, ambetante kilo's kwijt te geraken'.  Focus op je doel !  Enkele tips om je gestelde doel te bereiken zijn :

1. Gebruik omega 3 visolie : visolie stimuleert namelijk de vetverbranding genen en remt de vetopslag genen.  Heel simpel uitgelegd : des te meer goede vetten je binnen krijgt, des te sneller de slechte, opgeslagen vetten verbrand worden.


2.Drink heel veel groene thee.  Groene thee bezit heel veel goede eigenschappen : stimulatie van vetverbranding, onderdrukking van de vetopname, gaat veroudering en ziekten tegen door de aanwezige anti-oxidanten, vermindering van de kans op hart- en vaatziekten, vermindering van de kans op kanker, regulatie van de bloedsuikerspiegel, vermindering overgewicht, verlaging cholesterolgehalte, verhoging van de stofwisseling, versterking van het immuunsysteem, minder drang tot vreetbuien,... Lees ik dit allemaal goed? Ja u leest dit goed... Groene thee is van goudwaarde om af te vallen.


3. Drink ook voldoende water.  Water reinigt je lichaam en spoelt de goede stoffen absoluut niet weg! Dagelijks 1 liter water drinken per 30kg lichaamsgewicht is een goede indicator.


4. Laat tijdelijk je cardio training (lopen, fietsen,...) achterwege en vervang dit door intensieve krachttraining.  Hier ga je je grote spiergroepen aanspreken en dit gaat er voor zorgen dat je lichaam vetverbranding hormonen gaat aanmaken.  Cardiotraining helpt je je conditie te verbeteren maar niet om je lichaamsvet te verbranden.


5. Wees voorzichtig met het eten van koolhydraten!  Elke keer je koolhydraten binnen krijgt, maakt je lichaam insuline aan, ook wel het vetopslaghormoon genoemd.  En dat is nu net niet wat we willen.  Je verstoort hierdoor het hele vetverbrandingsproces.  Vervang deze koolhydraten door gezonde eiwitten (vlees en vis) en groenten.


Leg die focus op je doel, wees gedisciplineerd, ontdek die innerlijke motivatie en boek resultaten.  En wie resultaten boekt, blijft gemotiveerd.  De keuze om je laatste kilo's kwijt te raken is gewoonweg kiezen voor de juiste voeding in combinatie met de juiste sport.  Go for it en je zult worden beloond.


Big kiss

Caro  28 Mar, 2018

Plaats een reactie